hep

Tänään, lauantaina 2.10, Naisten SM-sarjan avausottelussaan Steveco Areenalla Peli-Karhut vei voiton KeravanEnergia Teamista. Vain kuuden pelaajan turvin mukana ollut Kerava kärsi tappion luvuin 82-66.

Ensimmäisen erän kovin taistelupari oli PeKan entinen WNBA-jenkki Krystal Vaughn ja Keravan maajoukkuelaituri Michaela Moua.
10 pistettä ensimmäisellä jaksolla tehnyt Vaughn otti hyviä ratkaisuja itse sekä ruokki joukkuetovereita maukkaisiin korintekopaikkoihin.
Viime kaudella vuoden tulokkaaksi valitusta Linda Lehtorannasta saatetaan kauden mittaan käyttää myös nimitystä "Yksi sarjan parhaista puolustajista".

Toinen erä alkoi PeKan mainiolla puolustuksella, joka johti myös hyvään hyökkäykseen. Moua ehti heittää yhden kovan korin ennenkuin alkoi tossu painaa, jolloin Vaughn sai hienoisen niskalenkin. PeKa johti jo parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, kunnes Moua sai lisää puhtia ja ero oli jälleen neljä pistettä. Vielä puolitoista minuuttia ennen loppua Peli-Karhut johti vain kolmella pisteellä, kun PeKan uusin hankinta LaCoya Terry sai summerin soidessa kaksi vapaaheittoa, joista toinen koriin. Taukotulos siis 39-35.

Kolmatta jaksoa ehti kulua vain 38 sekuntia, kun Keravan tukipilari Michaela Moua väänsi polvensa, eikä palannut enää kentälle. Mouan tilalle tuli Anni Mäkinen, mutta Lindan ja Krystalin tiukassa puristuksessa Keravan hyökkäyspeli pysähtyi, jolloin Lehtoranta teki yhdeksän pistettä nopeaan tahtiin, höystettynä kahdella riistolla. Kolmannella jaksolla liigadebyytin tekivät PeKan omat kasvatit Saara Lehtoranta ja Maiju Virtanen. Virtanen heitti kakkosen heti ensimmäisessä SM-sarjahyökkäyksessään ja S. Lehtoranta heti seuraavassa. Peli-Karhujen Jill Martin piristyi myös mitä lähemmäs kolmannen jakson loppua mentiin. Itse hän ei tosin ollut kovinkaan tyytyväinen:
-Ei onnistunut oikein mikään. Täytyy parantaa jatkoa kohden, Martin kertoi ottelun jälkeen.

Viimeiselle jaksolle PeKa lähti Anissa Poundsia lukuunottamatta avausviisikolla. Keravalla oli tuossa vaiheessa vain viisi pelaajaa käytettävissä ja Jonna Kankuksella neljä virhettä, joten Kankus pelasi hieman rauhallisemmin, jottei Kerava  joutuisi pelaamaan "alivoimaa". PeKa puolusti hyvin lähes koko ottelun ajan, josta kertoi myös Keravan 27 menetystä. Keravan Silja Paavola, joka pelasi koko ottelun suurimmat minuutit, pelasi neljännen jakson pirteästi ja jaksoi luoda vielä uskoa joukkueeseensa.

PeKalta ottelun parhaana palkittiin 29 pistettä tehnyt Krystal Vaughn ja Keravan Energia Teamistä Michaela Moua.